Kako sodelujem?

Dan slovenskega športa je tudi vaš praznik, zato ga praznujmo skupaj. Obeležite ga lahko že samo s sprehodom ali kratkim 10-minutnim aktivnim odmorom na delovnem mestu, v šoli ali kjerkoli drugje. Vljudno pa ste vabljeni, da se pridružite enemu od številnih organiziranih dogodkov. Po celi Sloveniji bodo na ta praznični dan potekali športno-rekreativni dogodki za vse starosti, katerih del ste lahko tudi vi. Pridružite se nam na organiziranih dogodkih, da zamigamo skupaj. Seznam dogodkov po abecednem vrstnem redu glede na kraj dogodka, vam je na voljo v nadaljevanju. Čas je za šport!

Dan slovenskega športa - osrednja prireditev na Trgu republike v Ljubljani

Dan slovenskega športa je namenjen gibanju. Praznik športa naj bo naš čas za šport. Pridružitte se nam in z lastnim športnim udejstvovanjem pokažite svoj odnos do slovenskega športa, naših vrhunskih športnikov in njihovih dosežkov. V naši družbi bodo tudi predsednik Republike Borut Pahor, vsi trije zlati olimpijci Sudney 2020, Iztok Čop, Luka Špik in Rajmond Debevec s trenerji ter drugi visoki gostje. Organizator pripravlja največji športni poligon. Za vse, kis te boste preiskusili, čakajo tudi spominske majice in druge simbolične nagrade.

Kontakt

Športne igre zaposlenih in 60 let delavskih športnih iger v Novem mestu

Ob priložnosti praznovanja novega državnega praznika, dneva slovenskega športa, in 60-letnici Delavskih športnih iger v Novem mestu vabljeni na Športne igre zaposlenih. Namen dogodka, ki ga OKS-ZŠZ izvaja v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto, Športno zvezo Novo mesto in Zavodom Novo, je spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športa, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom. Projekt predstavlja tekmovanje v petih olimpijskih športnih panogah in je zasnovan kot tekmovanje ekip, zaposlenih v podjetjih, ustanovah in ostalih organizacijah na slovenskem trgu, in sicer: mali nogomet, košarka 3×3, odbojka, tenis in tek ter ostale aktivnosti po izboru udeležencev. Športne igre zaposlenih potekajo med majem in septembrom v različnih krajih po Sloveniji. Projekt poteka že peto leto in število sodelujočih iz leta v leto raste.

Kontakt

Obeležitev 20. letnice prvih slovenskih zlatih olimpijskih kolajn

23. septembra letos mineva okroglih 20 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna. Iztok Čop, Luka Špik in Rajmnod Debevc so zaorali ledino slovenskih olimpionikov v času samostojne države. Zabavno-družabni dogodek je namenjen vabljenim gostom, splošna slovenska javnost si ga lahko ogleda z obalnega dela in javnih površin, ki niso v sklopu prireditvenega prostora.

Kontakt

OStali dogodki po Sloveniji

Množični tek otrok "Začni mlad, tekmuj pošteno"

Šole in vrtci bodo za svoje otroke v sklopu pouka organizirali tek na cca 100 metrov. Atletska zveza Slovenije jim podeli diplome. Organizacija teka je v domeni šol in vrtcev. V letu 2019 je na 183 šolah in vrtcih teklo cca 22.000 otrok

Kontakt

Jutranja vadba za starejše

Vaje 1000 gibov po metodi doktorja Nikolaya Gishina. Preventivna dejavnost proti vsaki bolezni, posebno še za utrjevanje imunskega sistema. Po Sloveniji po omenjeni metodi vadi več skupin v večih krajih. Število vadečih v posamezni skupini je približno 15.

Kontakt

Z vetrom v laseh proti zasvojenosti

Pod okriljem Športne unije Slovenije bosta dogodek organizirala ŠD Ankaran v sodelovanju z Zvezo športnih društev Klif Ankaran in z lokalnimi društvi, klubi in drugimi organizacijami za učence OŠ Ankaran pripravili pester dan, obarvan s športnimi, likovnimi in glasbenimi delavnicami.

Kontakt

Odbojka na mivki

Predstavitev odbojke na mivki in potem igra namenjena vsem starostnim skupinam.

Kontakt

Nogomet za otroke

Predstavitev nogometne igre, trening, igra in na koncu streljanje na gol – aktivnost namenjena predvsem otrokom.

Kontakt

Balinanje

Namenjen je vsem od najmlajših do najstarejših. Predstavitev balinanja, poskusni meti in na koncu igra.

Kontakt

Judo

S strani trenerjev prikazana predstavitev športa judo, demonstracija, trening in preizkus omenjenega športa v praksi.

Kontakt

Košarka

Predstavitev košarske igre za otroke in starejše, metanje na koš in na koncu igra.

Kontakt

Preizkus hoje na 2 kilometra

Namen preizkusa hoje na 2 kilometra je pridobitev ocene telesne zmogljivosti posameznika.

Kontakt

Tek ob dnevu slovenskega športa

Trasa teka na simbolično razdaljo 2309 metrov bo v bližini središča Brežic. S tekom bo vsak posameznik opravil individualno (med 9.00 in 20.00), ob tem pa prejel spominsko priznanje. Prostovoljni prispevek vseh udeležencev bo namenjen izbranemu mlademu športniku/športnici ali kolektivu v občini Brežice. Tek je namenjen vsem ljubiteljem športa.

Kontakt

Dan športa na Vražjem kamnu

V sklopu dogodka bomo izvedli predstavitev nove trim steze in možnost uporabe vadbenih postaj na stezi. Hkrati bomo izvajali testiranje Ali sem fit? (6-minutni test hoje).

Kontakt

Nordijska hoja na radgonski grad

Center za krepitev zdravja vabi na nordijsko hojo na Radgonski grad, v sklopu dneva slovenskega športa.

Kontakt

Športni dan

Kolesarjenje, pohodništvo, baseball in športne igre za osnovnošolce OŠ Ig

Kontakt

Predstavitev športne dejavnosti v občini Jesenice ob državnem prazniku Dnevu Slovenskega športa in otvoritev spominske zbirke jeseniških športov na ledu

Na dan slovenskega športa se bodo s svojo dejavnostjo predstavila društva in klubi iz občine Jesenice. Poleg ogleda izvajanja vadbe in treningov bo možno pridobiti informacije o možnosti vključitve v športne programe. Poskrbljeno bo za varnost obiskovalcev, ker bodo predstavitveni prostori razpršeni po celotnem športnem parku. Ob 18.uri bo po dveh letih prizadevanj s kratkim kulturnim programom obeležena otvoritev stalne spominske zbirke jeseniških športov na ledu. Udeležba omejena le za povabljene goste.

Kontakt

Dan slovenskega športa - dan odprtih vrat za otroke

Poligon tek čez ovire, met vortexa, met krogle ,štart 30m, skok v daljino

Kontakt

Koprski šport na dlani

Namen dogodka je obeležitev državnega praznika – dan slovenskega športa in promocija pestrega nabora športov ter športnih društev v Mestni občini Koper. Še posebej mlade želimo spodbuditi k rednemu športnem udejstvovanju. Na štirih prizoriščih bodo športna društva iz Mestne občine Koper organizirala aktivnosti ter predstavila 30 različnih športov. Predstavitve predvidevajo aktivno participacijo udeležencev, zaradi česar spodbujamo šole, naj ta dan organizirajo tudi športni dan.

Kontakt

Športni ribolov na morju

Športni ribolov s palico iz čolna za vse starostne skupine.

Kontakt

Mini olimpijada

Obhodna vadba po postajah s predhodnim olimpijskim protokolom, himno in prisego. Udeleženci so vrtčevski otroci večine kranjskih vrtcev.

Kontakt

Test hoje in dan slovenskega športa s CKZ Kranj

V sklopu dogodka bomo izvedli testiranje Ali sem fit? (6-minutni test hoje) in test telesne pripravljenosti ter opravljali svetovanja na področju zdravega načina življenja.

Kontakt

Dan odprtih vrat Akademije gibanja in veščin

Pridružite se nam na naslednjih vadbah:
– Andokai Aiki Jiu Jitsu dijaki, študenti od 16.45 do 18.00 (sreda),
– TRX funkcionalna vadba za ženske od 20.00 do 21.00 (sreda),
– Andokai Aikido Mali Samuraji (otroci od 3-7 let – četrtek),
– Andokai Aiki Jiu JItsu od 8 do 15 let (četrtek).

Kontakt

Koliko si fit?

Namen testiranja telesne pripravljenosti je ozaveščati ljudi o stanju njihove telesne pripravljenosti in jih spodbuditi h gibanju za krepitev zdravja in dobrega počutja.

Kontakt

Športne igre občanov Lendave

Dogodki:

– od 21.09.2020 do 25.09.2020 – teniško igrišče Hotiza, vsak dan od 16,00 do 19,00 ure

– 23.09.2020: bowling – Maximus M. Sobota – od 18,00 ure do 19,30 ure

– 24.09.2020: košarka – dvorana DSŠ Lendava – od 18,00 ure do 20,00 ure

– 24.09.2020: kolesarjenje – štart ob 16,30 uri pred DOŠ Lendava – trajanje 2 uri

– 24.09.2020: ribištvo – tekmovanje – gramoznica Petišovci(spedway stadion) – 16.00 – 19.00

– 25.09.2020: zaključek športnih iger – podelitev pokalov in medalj, – gostišče Lovski dom v Lendavi

Kontakt

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa, ki bo letos prvič tudi državni praznik, bomo obeležili s trenutno najpopularnejšim športom v Sloveniji in povezali vse naše enote. Štartali bomo izpred Zdravstvenega doma Lendava ob 16.00 v smeri ZP Dobrovnik, ZP Turnišče in ZP Črenšovci od koder se bomo vrnili nazaj na izhodišče. S tem bomo prekolesarili dobrih 42km.

Kontakt

Hokej na travi

Prikaz in demonstracija hokeja na travi, kratek trening in na koncu igra med selekcijami – namenjeno vsem starostnim skupinam.

Kontakt

Qigong in Tai Chi - začetni tečaj

Qigong in osnovni Tai Chi – enourna vodena vadba. Zaradi rezervacije mesta v vadilnici je potrebna prijava na e-mail. Qigong je nežna oblika vadbe, ki pomaga ohranjati moči, uri fleksibilnost, osredotočenost, sočasnost in sinhronost nadzorovanih gibov in ravnotežje. Je koristna gibalna aktivnost, ki se jo da gojiti vse življenje: od mladih nog do visoke starosti. Vadi se stoje. Nadvse koristna je tudi kot dopolnilno znanje k drugim športnim panogam. Qigong je osnova in mati taijiquana, zato se priporoča, da se ga vadi čimbolj pogosto in kot prepriprava ter uvod za taijiquan. Premikanje in gibi so drugačni od drugih športnih vaj predvsem zato, ker istočasno gojijo sproščenost, naravnanost in umirjenost ter počasno sinhronost v izvajanju giba s premikanjem. Zaradi predpisanih zaporedji vaj v setu urijo tudi spomin.

Kontakt

Parašport - zaveza gibanju

Parašportniki bodo od lokacije do lokacije nosili “zavezo gibanju” (tekači in kolesarji). Aktivnost je namenjena širši populaciji in invalidom.

Kontakt

Atletska šola

Vabljeni v malo šolo atletike za predšolske otroke in atletsko šolo za osnovnošolce. Po osnovni šoli lahko mladostniki preidejo v programe tekmovalne ali rekreativne atletike. Programi vadbe so prilagojeni starosti in biološkemu razvoju otrok in mladostnikov ter so odličen način preživljanja otrokovega prostega časa.Na dan slovenskega športa vabljeni, da vaši otroci brezplačno preizkusijo vadbo v atletski šoli. Za več informacij nam pišite.

Kontakt

Tekaška vadba

Redna telesna aktivnost je v današnjem načinu življenja postala najpomembnejši »ventil« stresa, temelj zdravja in najbolj gotova pot k sreči in zadovoljstvu človeka. V Akademskem atletskem društvu Slovan za svoje člane in druge zainteresirane pripravljamo raznovrstne in zanimive športne programe.

Kontakt

Dnevi odprtih vrat KRG Šiška

Dnevi odprtih vrat Kluba za ritmično gimnastiko Šiška. Vabljeni!

Kontakt

Na Rožnik na bridž

Migati je potrebno tako s telesom kot z našimi malimi sivimi celicami. Zato smo se v Športnem društvu Green’s 31 odločili, da bomo na Dan slovenskega športa kar oboje združili. Najprej se bomo sprehodili na Rožnik, tam pa odigrali še par partij bridža, priljubljene miselne igre s kartami in jo predstavili ljubiteljem različnih družabnih miselnih iger. Vabimo vse, da se nam pridružite!

Kontakt

Test hoje na 2 kilometra

Testiranje vzdržljivosti za vse polnoletne generacije.

Kontakt

testiranje European Fitness Badge

V okviru promocije Mednarodnega dneva univerzitetnega športa, Evropskega tedna športa ter Dneva slovenskega športa, bomo 23. septembra 2020 izvedli testiranje European Fitness Badge. Test vključuje različne vaje, s katerimi se testira vzdržljivost, moč, koordinacijo in gibljivost, vključujoč oceno telesne strukture in drže. Na podlagi testiranja bo izdan certifikat z osebnim rezultatom in priporočili. Vaje v okviru testiranja so prilagojene za različne nivoje telesne pripravljenosti, tako da so primerne za vsakogar. K sodelovanju še posebej vabimo študente_ke in univerzitetno osebje. Testiranje je brezplačno. Zaradi preventivnih ukrepov je udeležba možna le po predhodni prijavi (do zapolnitve prostih mest oz najkasneje do 22.09.2020) in ob spoštovanju varnostnih ukrepov.

Kontakt

Dan odprtih vrat v SSK Ljubno BTC

SSK Ljubno BTC bo na dan slovenskega športa omogočil brezplačno vadbo smučarskih skokov in tako otroke vzpodbudili k gibanju. Aktivnost je namenjena otrokom do 12. leta starosti.

Kontakt

Dan športnih društev

Športna zveza Ljutomer bo skupaj s svojimi članicami (športnimi društvi) za dan slovenskega športa (23.9.) pripravila dogodek DAN ŠPORTNIH DRUŠTEV.
Gre za dogodek, kjer bodo svojo aktivnost predstavila športna društva, obiskovalci (predšolski otroki in šoloobvezni otroci) pa se bodo lahko preizkusili v vsakem športu na posameznih postajah. Trenutno je sodelovanje potrdila šola in vrtec iz Ljutomera, kar pomeni okrog 450-500 otrok. Sodelovanje bo za vse brezplačno. Vsak sodelujoči bo prejel zahvalo in urnik z zapisanimi termini treningov in vadb od sodelujočih društev.

Kontakt

Motokros

Brezplačna vožnja po motokros progi skozi celoten dan.

Kontakt

Športna pomlad 2020 - pomlad skozi življenje

Na Športni pomladi 2020 smo si zadali cilj, da poskušamo promocijo zdravja na delovnem mestu predstaviti podjetjem in kolektivom v našem projektu »POMLAD SKOZI ŽIVLJENJE« Kako si zagotoviti naš brezplačen obisk v vašem kolektivu? Na osnovi vašega vabila in predhodnega dogovora bomo za vas pripravili kratek sklop aktivnosti na področju promocije zdravja na delovnem mestu. S praktičnim prikazom vaj, ki ga lahko izvedemo preko spletne povezave ali z osebnim obiskom pri vas, bomo prinesli v vaš kolektiv delček športnega duha in skupaj z vami naredili nekaj za zdravje. Predstavili vam bom anketo na osnovi katere lahko ocenite stanje in potrebe vaših sodelavcev. Prijavo za sodelovanje v projektu »POMLAD SKOZI ŽIVLJENJE« lahko pošljete na info@sportnapomlad.si, v nadaljevanju se bomo dogovorili vse podrobnosti.

Kontakt

Športna pomlad 2020 - Mariborska transverzala

»Pot do osvojitev najvišjih vrhov sveta, se začne na najnižjem domačem gričku« Namen Mariborske transverzale je spoznati mesto in okolico malo drugače kot smo navajani. Skozi pohode na 7. Mariborskih gričev, ter Urban in vrh Mariborskega Pohorja ( Bellevue ), ki mu lahko rečemo Mariborski Triglav bomo spoznali Maribor in okolico iz različnih perspektiv. Srečali se bomo z zgodovino mesta, s pravljičnimi pripovedkami, turistično ponudbo, ter izvedeli zakaj smo lahko ponosni na naš Maribor in začutili njegovo pravo sporočilo. Vsa navodila za sodelujoče bodo objavljena na spletni strani.

Kontakt

Gibalne urice za OPP

Prikaz izvedbe aktivnosti na gibalnih uricah. Igre na posebaj prilagojenem poligonu. Urice so namenjene predvsem otrokom s posebnimi, potrebami, avtistom in otrokom s pridruženimi motnjami.

Kontakt

Predstavitev aktivnosti smučarskega kondicijskega treninga

Predstavili bomo aktivnosti smučarskega kondicijskega treninga na prostem, na katerem bo možna tudi soudeležba. Spretnosti bomo preizkušali na športnem poligonu in na naravnem poligonu, ki ga bomo sestavili v bližnjem gozdu. Aktivnost je namenjena otrokom od letnika 2015 do 2010, mlajši obvezno v spremstvu staršev.

Kontakt

Mariborski mestni tek

Zaradi priporočil NIJZ v zvezi s trenutno epidemiološko situacijo smo letos primorani odpovedati 5. Mariborski mestni tek, kakršnega smo poznali v preteklih letih. Ker pa bi vseeno želeli, da #gibajmaribor ostaja naš slogan, ne glede na trenutno situacijo ali ravno zato, ker je gibanje za zdravje izjemnega pomena, smo se odločili, da dogodek izpeljemo v spremenjeni obliki. V sredo, 23.9.2020 Slovenija prvič obeležuje nov državni praznik: dan slovenskega športa. Na ta dan bo zato Športna zveza Maribor v mestu aktivirala tekaške točke, ki se bodo nahajale na najboljših tekaških trasah našega mesta. Udeleženci bodo lahko odtekli poljubno traso, in sicer bodo imeli čas od 23.9. do 27.9.2020..

Kontakt

Pikado - prikaz osnov igranja

Igranje pikada namenjeno invalidom.

Kontakt

Dan slovenskega športa - Gibajmo zdravi

Test hoje, jutranja telovadba, aerobika, vaje za hrbtenico, prikaz aktivenga odmora na delovnem mestu, gibalnica za predšolske otroke, tehnike sproščanja, analiza telesne sestave, meritve krvnega tlaka, SVIT info točka

Kontakt

Mini olimpijada

S projektom Mini olimpijada želimo v prvi vrsti nagovoriti šoloobvezne otroke. Otroci v tem obdobju se morajo namreč spoznati z različnimi športnimi vsebinami. Prevečkrat je praksa, da je ponujenih premalo športnih programov za to starostno skupino, a v tem obdobju je najpomembnejše predvsem to, da so otroci vključeni v različne športne programe in se spoznajo z različnimi gibalnimi vzorci. Soorganizatorje bomo zato izdatno spodbujali k temu, da na prireditev Mini olimpijada povabijo klube in društva iz svojega okolja, s ciljem, da otrokom pripravimo kar se da pester športni program.

Kontakt

Namizni tenis za vsakogar - za vse življenje

Člani kluba bomo predstavili pravilne tehnike udarcev namiznega tenisa in pomagali vsem udeležencem, da probajo še oni udariti po žogici. Sledila bo prosta igra, če pa bo še kaj časa, pa odigramo še kakšen niz. Tudi robota bomo postavili in kdor bo želel, bo lahko sprobal še ujeti kakšno žogico. Dobrodošli!

Kontakt

Praznik športa ob soboškem jezeru

Dopoldan (nordijska hoja CKZ, pohod okoli Soboškega jezera PD Matica, kolesarjenje, joga CKZ, uporaba kajak kanu KKK Rotoattivo…..)
Popoldan (supanje, surfanje, jadranje Surf &Sup Klub MS, footgolf, disc-golf, paintball Evropean fitness badge testiranja ŠUS,CKZ…).
Vse vsebine bodo brezplačne za udeležence.

Kontakt

Teden odprtih vrat športne vadbe - HOP KLUB Novo mesto

Vabljeni na Teden odprtih vrat naših športnih vadb od 21.9. – 25.9.2020. Aktivnosti bomo izvajali po urniku dostopnem na spletnih straneh www.hopklub.si in www.nmvgibanju.net.

Kontakt

Predstavitev balinanja za mlade

Balinarska zveza Slovenije bo 23.9.2020 na balinišču v Pivki pripravila predstavitev balinanja za mlade. Sodelovali bodo tudi članice in člani balinarskih reprezentanc, ki bodo od 17.00 dalje odigrali tudi tekmo.

Kontakt

Občinski preizkus hoje

Občinski preizkus hoje z meritvami in animacije za otroke

Kontakt

Posvet na temo "Financiranje športa in prilagoditev športnih klubov in društev na delo v času koronavirusa" in novinarska konferenca

V sklopu dogajanj na Ptujskem športnem vikendu bomo predstavili namen financiranja LPŠ v MO Ptuj. Pogovorili se bomo tudi o izzivih športnih društev na področju športne vadbe in tekmovanja v času koronavirusa. Dogodek se bo začel z novinarsko konferenco.

Kontakt

Atletika za najmlajše - dan odprtih vrat

Razne igre, poligoni, osnove atletike… za vse otroke v MO Ptuj.

Kontakt

Atletski kros in predstavitev športov

Najprej se bo odvijal atletski kros po posameznih kategorijah, nato pa bomo predstavili klubske športe (odbojka, hokej na travi, nogomet, namizni tenis) – namenjeno predvsem otrokom.

Kontakt

Trening rokometa

Trening in predstavitev rokometa za otroke letnik 2007 in mlajšim.

Kontakt

Dan slovenskega športa

Obiskovalcem Športnega parka Ruše, bomo ponudili akcijske cene naših storitev, ki bodo veljale samo 23.9.2020, ko praznujemo dan slovenskega športa.

Kontakt

Dan odprtih vrat tenisa - teniška šola za otroke in odrasle

Učenje, treniranje in igranje tenisa.

Kontakt

Gimnastika za predšolske otroke

Gimnastika ter telovadba za predšolske otroke Razpored skupin: www.sdpartizansevnica.eu

Kontakt

Balinanje in odprta vrata

Balinarski klub vam bo nudil za igro vso opremo – krogle in po potrebi tudi strokovno pomoč mentorjev balinanja. Svoje znanje boste lahko preizkušali tudi sami.

Kontakt

Nordijska hoja v okviru Večgeneracijskega centra

Nordijska hoja je oblika hoje s palicami, pri kateri hodimo čim bolj naravno. To nam omogočajo posebne palice za nordijsko hojo. Gibanje rok je takšno kot pri hoji brez palic, le koraki so nekoliko daljši, manj se utrudimo. Nordijska hoja je primerna za vse ljudi od otrok do pozne starosti.

Kontakt

Testiranje telesne pripravljenosti za Moj korak

Izvajali bomo kratko testiranje, s pomočjo katerega bodo udeleženci preverili svoje stanje telesne pripravljenosti. Skladno z rezultati testiranja in njihovim zdravstvenim stanjem jim bomo svetovali o ustrezni telesni dejavnosti za krepitev zdravja.

Kontakt

Vadba za zdravo hrbtenico

Skupinska vadba, ki traja 60 minut. Sestavljena je iz ogrevanja, glavnega dela in ohlajanja. Glavni del je namenjen vajam, s katerimi lahko preventivno vplivamo na pojav bolečin v hrbtenici oz. le-te zmanjšamo.

Kontakt

Testiranje telesne pripravljenosti

Preko izvajanja različnih motoričnih testov boste udeleženci pridobili poglobljeno oceno svoje telesne pripravljenosti, na podlagi katere vam bomo svetovali o ustrezni telesni dejavnosti za krepitev zdravja.

Kontakt

Dan odprtih vrat in športne delavnice Kluba vodnih športov Velenje

Klub vodnih športov Velenje bo na ta dan nudil brezplačno izposojo vseh plovil in tako vzpodbujal gibanje ter športno aktivnost na vodi.

Kontakt

Dan odprtih vrat v judo klubu Velenje

Obiskovalci si bodo lahko ogledali in preizkusili v japonskem športu, ki je vse bolj priljubljen šport v Sloveniji.

Kontakt

Aktivni odmor v podjetniškem centru Velenje

Organiziran bo 10-minutni aktivni odmor na katerem bo sodelovalo 16 podjetij z vsemi zaposlenimi. Aktivnosti bo vodila trenerka, ki bo predstavila sklop vaj.

Kontakt

Dan odprtih vrat v atletskem klubu Velenje

Atletski klub Velenje bo na dan slovenskega športa organiziral dan odprtih vrat. Dogodek je namenjen predvsem spodbujanju k gibanju in spoznavanju atletika. Dogodek je prvenstveno namenjen mladim, ki se želijo preizkusiti v atletskih disciplinah.

Kontakt

Dan odprtih vrat v sabljaškem klubu Rudolf Cvetko Velenje

Na ta dan si lahko vsi ljubitelji sabljanja ogledajo trening tekmovalcev Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje.

Kontakt

Dan odprtih vrat v rokometnem klubu Gorenje in ženskem rokometnem klubu Velenje

Na ta dan bo potekal trening mlajših selekcij, kateremu se bodo lahko mladi navdušenci nad športom preizkusili v igranju rokometa.

Kontakt

Dan odprtih vrat v klubu tajskega boksa Velenje

Na ta dan se bodo udeleženci lahko preizkusili na treningu in spoznali delovanje kluba.

Kontakt

Dan odprtih vrat v karate klubu Velenje

Na ta dan bodo odprta vrata Karate kluba Velenje, kjer si bo mogoče ogledati ali pa se preizkusiti na treningu. Treningi so za različne starostne skupine, zato si na njihovi spletni strani preberite, kdaj je za vas ustrezen termin.

Kontakt

Dan odprtih vrat v klubu za Tai chi in Qi gong Velenje

Klub za Tai chi in Qi gong Velenje vabi, da se jim pridružite na vadbi Tai chija in se preizkusite v njihovem športu.

Kontakt

Planinsko popoldne z PD Velenje

Planinsko društvo Velenje, bo v okolici Velenjskega jezera pripravilo kratek pohod na katerem bodo udeleženci obiskali postaje, kjer bodo vodniki prikazali veščine planincev. Dogodek je primeren tudi za družine.

Kontakt

Vesela gibalna urica

Na Titovem trgu Velenje bo v sklopu programa Androgoškega društva Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje potekala brezplačna “vesela gibalna ura” za vse željne športne aktivnosti.

Kontakt

Dan odprtih vrat v Boks klubu Ring Velenje

Boks klub Ring Velenje odpira svoja vrata in na brezplačno vadbo vabi vse, ki si želijo spoznati boks in tako praznovati dan slovenskega športa z gibanjem.

Kontakt

Potepanja ob sredah – Gaberška pot

Planinski pohod, lahka planinska pot (4 – 5 ur), za vse generacije, tudi za starejše

Kontakt

Pikasta planinska pustolovščina

Kratka preizkušnja planinskega znanja in osnovnih orientacijskih veščin za mlade planince in njihove starše.

Kontakt

Tekaški izziv družin, vadba za hrbtenico in turnir v odbojki na mivki

a) Starš in otrok bosta skupaj predstavljala ekipo. Čas obeh dosežkov se bo seštel in tako bomo prišli do glavnega rezultata.
b) Osnovne vsebine za vadbo moči, gibljivosti in senzomotorične vadbe, ter vadbo koordinacije, in ravnotežja – predvsem za starejše.
c) Turnir v odbojki na mivki

Kontakt

Šolarji tečejo ob dnevu športa

Tek osnovnošolcev na stadionu v času pouka.

Kontakt

Mini golf po Žalcu

9 mobilnih mini golf lukenj razporejenih po Šlandrovem trgu.

Kontakt