Na praznik slovenskega športa v Logatcu v uporabo predali montažni pumptrack poligon

V petek, 23.9. so v Občini Logatec svojemu namenu predali montažni pumptrack oziroma grbinasti kolopark poligon. Trak sta prerezala župan Občine Logatec g. Berto Menard in predsednik Športne zveze Logatec g. Klemen Trpin.

Po dveh letih izposoje je Občina Logatec kupila lasten premični poligon, ki ga bo možno postaviti na različnih lokacijah po cleotni občini. Glavna prednost poligona je predvsem to, da bodo izkušnjo z vožnjo po grbinastem poligonu lahko preizkusili prav vsi otroci v občini, velikost poligona je namreč izbrana tako, da bo lahko postavljen v vsaki Krajevni skupnosti.

Otvoritev organiziral skupaj s Kolesarskim društvom Super potencial iz Vrhnike, ki deluje na področju BMX, MTB vožnje, ter trenira otroke tudi za tekmovanja na pumptrack poligonu. Pripravili so prvo tekmovanje v vožnji po pumptrack poligonu, ki so ga poimenovali “Logatec pumpa”. Otroci pa so se lahko preizkusili tudi v spretnostni vožnji ter preizkusili kako izgleda štart s prave štartne rampe na tekmovanju z BMX kolesom.

Za pumptrack bo skrbela Športna zveza Logatec, lokacije postavitve poligona pa bomo ažurno objavljali na spletni strani Športne zveze Logatec: https://sport-logatec.si/pumptrack-logatec/

Na poligonu je obvezna uporaba zaščitne opreme, čelada, ščitniki in za varno vožnjo tudi izpravno prevozno sredstvo (kolo, skiro, rolerji ali poganjalček). Vožnja po poligonu ni dovoljenja s prevoznimi sredstvi, ki imajo kakršenkoli dodaten motorni pogon!