Razstava posvečena nacionalnem prazniku na 54. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

Od 14. do 18. septembra bo na celjskem sejmišču gostovala avtorska razstava posvečena nacionalnem prazniku Dnevu slovenskega športa, ki ga kot prva država v Evropi s praznikom posvečenemu športu praznujemo 23. septembra že drugo leto zapored. Razstava bo ob enem tudi spodbuda vsem obiskovalcem sejma, da na dan praznika izberejo svojo najljubšo športno opremo in se odpravijo v naravo ali na športna igrišča.

Razstava ima pet vsebinskih sklopov, ki zajemajo kratek pregled nekaterih zgodovinskih okoliščin in dogodkov ter osebnosti, ki so pomembno prispevale k temu, da se danes uvrščamo med ene redkih narodov v svetu, ki so prepoznali vlogo športa pri ohranjanju svoje samobitnosti.

Kljub prostorski omejenosti omogoča vsebinski uvid v temelje, iz katerih je danes zraslo mogočno in čvrsto drevo slovenskega športa. S ponosom ga negujemo vsi, po svojih močeh prispevamo k njegovemu nadaljnjemu razvoju in uživamo v njegovih plodovih. To se na eni strani odraža z našo ozaveščenostjo in visokim deležem državljanov, ki telovadimo, se ukvarjamo s športom, tako skrbimo za svoje dobro počutje in zdravje ter na drugi strani s številom posameznikov, ki jim spodbudno okolje omogoča razvoj talenta do te mere, da nas lahko vedno znova razveseljujejo z uspehi na mednarodnih športnih prizoriščih.

Vabljeni , da si razstavo ogledate v živo na 54. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.