Dan slovenskega športa obeležili tudi v Mestni občini Ptuj

Zavod za šport Ptuj, Športna zveza MO Ptuj in OKS-ZŠZ Regijska pisarna Ptuj so organizirali Okroglo mizo na temo Ptujski šport v okviru Ptujskega športnega vikenda in Dneva slovenskega športa. Dogodek se je bil v sredo, 23. septembra ob 16.00 na tribuni Mestnega stadiona Ptuj. Zraven zainteresirane javnosti so se okrogle mize udeležili predstavniki skoraj  vseh ptujskih športnih klubov in društev, ki izvajajo s strani MO Ptuj sofinancirane športne programe in županja MO Ptuj, Nuška Gajšek s sodelavci.

Ta dan so na poseben način obeležili tudi člani Šole zdravja Ptuj, ki so ptujsko mestno tržnico obarvali v oranžno. Vsakodnevno jutranjo telovadbo s 1000 gibi so opravili na posebni lokaciji in tako dokazali, da lahko na tržnici zaživijo tudi športne vsebine.

Osnovne in srednje šole ter ostale organizacije na področju Podravske regije so izvedle različne športne aktivnosti na prostem za otroke, mladostnike in zaposlene. Vsebine so bile s področja informiranja o športni zgodovini, organiziranosti športa v Sloveniji, različnih oblikah možnosti ukvarjanja s športno rekreacijo in pomen športa za zdravje in razvoj ljudi v vseh življenjskih obdobjih.