Odprtje razstave na Fakulteti za šport, Univerze v Ljubljani

Danes je v avli Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani dekan fakultete, prof. dr. Damir Karpljuk slovesno odprl razstavo posvečeno nacionalnem prazniku Dnevu slovenskega športa.

Otovoritev sta z nagovorom pospremila tudi prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne unije Slovenije, Dejan Crnek. Navedeni organizaciji sta pobudnici uveljavitve praznika in z njim ozaveščanja javnosti o pomenu telesne kulture naroda, ki se je skozi zgodovino, od začetka organiziranega športa v letu 1863, ko je bilo 1. oktobra ustanovljeno prvo telovadno društvo Južni Sokol, manifestirala tudi s številnimi športnimi uspehi. Letos mineva 23 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah prvič zaigrala slovenska himna. Zdravljica je v čast našim olimpijcem, veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu, prvič zaigrala 23. septembra 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyu.

Avtor razstave, prof. dr. Ivan Čuk je prisotne s priložnostnim predavnjem popeljal skozi bogato zgodovino slovenske telesne kulture v spominski sobi dr. Viktorja Murnika, začetnika sokolstva na slovenskem.

Na fakulteti je  potekala seja Strokovnega sveta športa za vse OKS-ZŠZ in sestanek vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ. Gostiteljica dogodka je bila Regijska pisarna OKS-ZŠZ Ljubljana.