Razstava gostuje v Novem mestu

Avtorska razstava z naslovom Dan slovenskega športa, ki je bila premierno odprta 23.9.2021 na praznik slovenskega športa sedaj s pomočjo 15 regijskih pisarn OKS-ZŠZ potuje širom Slovenije z namenom ozaveščanja njenih prebivalcev o pomenu  praznika.

Razstava je do sedaj obiskala že 7 slovenskih krajev, 4. marca 2022 pa se je ustavila v Novem mestu, v Kulturnem centru Janeza Trdina, kjer bo razstavljena do 10. marca. Razstavo je otvoril predsednik Športne zveze Novo mesto, mag. Metod Jerman skupaj s prvim podpredsednikom OKS-ZŠZ, mag. Janezom Sodržnikom in podžupanom Mestne občine Novo mesto, Boštjanom Groblerjem. Na ogled jo je pospremil tudi olimpijec Igor Primc.

Predsednik športne zveze Novo mesto, Metod Jerman je na otvoritvi razstave olimpijcu Igorju Primcu in podžupanu MO Novo mesto podaril slikovno monografijo Slovenska bakla, v kateri je na 256 barvnih straneh opisana pot leseno-jeklene bakle po vseh slovenskih občinah.

Za glasbeni vložek na otvoritvi je poskrbel Mark Šuštaršič, s dvema pesmima zaigranima na klavirski harmoniki.

Podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik je povedal, da s to razstavo, ki je posvečena prazniku slovenskega športa, dvigamo zavedanje o pomembnosti zdravega načina življenja s pomočjo telesne dejavnosti in ukvarjanja s športom.