Športniki in športnice Osnovne šole Beltinci na osrednji prireditvi v parku Tivoli

Osrednjo prireditev ob nacionalnem prazniku v parku Tivoli so organizirano obiskale številne šole iz vse Slovenije. V nadlejvanju si lahko prebrete opis poti in doživetij, ki ga je pripravil Andrej Pozderec, predsednik Športne zveze Beltinci.

“Športniki in športnice Osnovne šole Beltinci z učiteljem Markom Jerebičem in predsednikom Športne zveze Beltinci smo so v četrtek 23.09.2021 v zgodnjih jutranjih urah z avtobusom napotili v Ljubljano v park Tivoli. Ustavili smo se pri pekarni Čeh in vzeli rogljičke za zajtrk. V Ljubljano smo prispeli ob 8.30 uri. Podali so se na info točko pri vstopu na prizorišče, kjer je vsak dobil spominsko majico in zapestnico.

Glavni dogodek se je pričel ob 9.00 uri, kjer nas je pozdravil Bogdan Gabrovec predsednik OKS-ZŠZ, dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport ter evropska komisarka Maryia Gabriel.

Po športnem ogrevanju smo se preizkusili  v več kot 30 športnih panogah, kjer so naši mladi športniki dokazali, da če bi trenirali te športe bi tudi tu dosegli odlične rezultate. Ob 12.00 uri smo se vsi podali na predsednikov tek, kjer so nam družbo delali uspešni slovenski športniki in smo vsi postali zmagovalci. Dobili smo priznanje in sladoled za nagrado.

Ob 13.00 uri smo se podali proti domu in se ustavili v Mariboru v McDonald’s za nagrado. Ob 16. uri smo prispeli nazaj na šolsko dvorišče, kjer so nas že čakali starši.

Posebna zahvala Regijski pisarni OKS-ZŠZ in njenem vodji Branku Receku, ki so nam uredili avtobusni prevoz, šoferju Tončeku, ki nas je pripeljal na ta dogodek in srečno domov, ter vsem staršem, ki so nam zaupali svoje otroke.”