Razstava Dan slovenskega športa začela svojo pot po Slovenij

Avtorska razstava, posvečena nacionalnem prazniku Dnevu slovenskega športa, je v četrtek v občini Hoče-Slivnica začela svojo pot po Sloveniji.
 
Razstava ima pet vsebinskih sklopov – kratek pregled nekaterih zgodovinskih okoliščin in dogodkov ter osebnosti, ki so pomembno prispevale k temu, da se danes uvrščamo med ene redkih narodov v svetu, ki so prepoznali vlogo športa pri ohranjanju svoje samobitnosti.
 
Kljub prostorski omejenosti omogoča vsebinski uvid v temelje, iz katerih je danes zraslo mogočno in čvrsto drevo slovenskega športa. S ponosom ga negujemo vsi, po svojih močeh prispevamo k njegovemu nadaljnjemu razvoju in uživamo v njegovih plodovih. To se na eni strani odraža z našo ozaveščenostjo in visokim deležem državljanov, ki telovadimo, se ukvarjamo s športom, tako skrbimo za svoje dobro počutje in zdravje ter na drugi strani s številom posameznikov, ki jim spodbudno okolje omogoča razvoj talenta do te mere, da nas lahko vedno znova razveseljujejo z uspehi na mednarodnih športnih prizoriščih.
 
23. septembra letos, na dan praznika, je bila razstava premierno odprta pred Predsedniško palačo v Ljubljani. Svoje poslanstvo bo nadaljevala po vsej Sloveniji, saj bo s pomočjo petnajstih regijskih pisarn OKS-ZŠZ obiskala vse dele naše dežele. Pot bo sklenila prihodnje leto na 27. TAFISA svetovnem kongresu, ki bo potekal med 8. in 12. junijem v Portorožu, najpomembnejšem in največjem mednarodnem dogodku na področju športa za vse, ki ga je doslej gostila Slovenija.
 
Razstavo v občini Hoče-Slivnica so otvorili prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik, podžupanja občine Hoče-Slivnica Andreja Kavaš in predsednik Športne zveze Občine Hoče-Slivnica Bojan Gaiser.
 
Občina Hoče-Slivnica je gostila tudi 22. sejo Strokovnega sveta športa za vse in 21. sestanek vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ.