Razstava Dan slovenskega športa na ogled v Pomurju

V Moravskih Toplicah otvoritev razstave, posvečene nacionalnemu prazniku Dnevu slovenskega športa. Avtorska razstava je svojo pot začela premierno pred Predsedniško palačo v Ljubljani in potuje po celotni Sloveniji; zdaj je v Pomurju.
 
Na otvoritvi razstave je zbrane uvodoma nagovoril izvršni direktor Term 3000 Igor Magdič, ki je dejal, da bo izjemna popestritev za goste hotelskega kompleksa in izrazil pričakovanje, da bo vidna v čim večjem obsegu. Župan Občine Moravske Toplice, Anton Glavač je poudaril vseslovenski pomen razstave, ki prinaša zavedanje, da na uspehih posameznikov gradimo svojo prihodnost. Spregovoril je tudi Janez Sodržnik, ki se je najprej zahvalil Branku Recku za uspešno vodenje regijske pisarne in spomnil na pridobitev državnega praznika, posvečenega športu, ki smo ga prvič obeležili lansko leto. “Ta razstava je na nek način pokazatelj tega, kaj vse smo morali narediti, da smo prišli do državnega praznika,” je pojasnil podpredsednik OKS-ZŠZ.
 
Razstava ima pet vsebinskih sklopov – kratek pregled nekaterih zgodovinskih okoliščin in dogodkov ter osebnosti, ki so pomembno prispevale k temu, da se danes uvrščamo med ene redkih narodov v svetu, ki so prepoznali vlogo športa pri ohranjanju svoje samobitnosti. Svojo pot bo razstava nadaljevala po vsej Sloveniji, saj bo s pomočjo petnajstih regijskih pisarn OKS-ZŠZ obiskala vse dele naše dežele.