Delodajalci, sklenimo športni krog – za zdravje in boljšo delovno storilnost

Ob prihajajočem Dnevu slovenskega športa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez vse delodajalce poziva, da h gibanju in telesni aktivnosti na delovnem mestu spodbudijo svoje zaposlene. Za boljše počutje in večjo delovno storilnost zadošča že nekaj minut gibanja, ki izboljša delovanje srca, pljuč, krvnega obtoka, mišic in sklepov.

»V današnjem hitrem tempu življenja je še kako pomembno redno razgibavanje, ki krepi imunski sistem in ugodno vpliva na počutje. Pri športu gre tako za osvajanje motoričnega znanja kot tudi za razvijanje odnosa do telesa in zdravja. Vsak naj izberite svoj način gibanja, v katerem uživa, pa naj bo to sprehod, ples, tek, treniranje v fitnesu, aktivnosti v skupini ali sezonski športi. Ker pa večino dneva preživimo v službi, nikar ne pozabimo na redne odmore, ki vključujejo telovadbo,« z akcijo Delodajalci, sklenimo športni krog, ob Dnevu slovenskega športa, ki ga letos praznujemo prvič, k večji aktivnosti na delovnih mestih pozivajo v Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez. Obenem poudarjajo motivacijski vpliv delodajalcev in vodij: »Prav slednji naj bodo vzor tudi pri rednem spodbujanju zdravega načina življenja svojih zaposlenih. Skupaj se lahko ustvari odlična atmosfera in prijetno delovno vzdušje.«

23. september, Dan slovenskega športa, je posvečen slovenskemu športu in promociji športa v najširšem smislu.

Neudobje, bolečine, mravljinčenje in odrevenelost v različnih predelih telesa so pogosti med dolgotrajnim sedenjem ali delom v stoječem položaju. Bolečinam v križu, vratu in rokah se lahko izognemo tako, da mišice vsako uro pretegnemo in aktiviramo. »Za prekrvavitev zadošča že od 3 do 5 minut gibanja, skupinska vadba pa lahko še dodatno poveže kolektiv. Vzemimo si čas in naredimo nekaj počepov, sklec ob mizi in raztegnimo hrbet. Telo nam bo hvaležno. Gibanje je namreč življenjskega pomena za izboljšanje delovanja srca, pljuč, krvnega obtoka, mišic in sklepov,« svetujejo v OKS – ZŠZ, kjer se med drugim zavzemajo za osveščanje ljudi o pomenu redne vadbe in kakovostnega življenja.

23. september, Dan slovenskega športa, je posvečen slovenskemu športu in promociji športa v najširšem smislu ter s posebnim poudarkom, da vsi državljani ta dan obeležijo s telesno dejavnostjo. »Zdravje je osnova za dobro, uspešno življenje in delo – tako za posameznika kot tudi za organizacijo,« so strnili v OKS – ZŠZ.