Na dan slovenskega športa trening s slovenskimi motošportniki

Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, ob Dnevu slovenskega športa, ki bo 23. septembra 2020, vabi na trening s slovenskimi motošportniki in kartisti ter na spletno karting dirko na stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

Slovenija bo jutri, 23. septembra 2020, obeležila premierni Dan slovenskega športa. Nov državni praznik bo počastila tudi Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting: »V AMZS se ob Dnevu slovenskega športa z veseljem spominjamo uspehov vseh slovenskih športnikov, s prav posebnim zadovoljstvom pa obujamo spomine na dosežke naših voznikov. Prepričani smo, da športni uspehi prispevajo h krepitvi narodove identitete in samozavesti, nas združujejo in povezujejo. Športniki nam tudi znova in znova vračajo vero, da lahko osvojimo še tako visoko zastavljene cilje. To je še zlasti pomembno za mlade, ki svoje idole najdejo tudi v športnih asih. V AMZS si bomo prizadevali, da bomo še naprej soustvarjali okolje, v katerem se bodo lahko razvijali mladi nadarjeni športniki, in da bodo slovenske zastave ponosno vihrale tudi ob vrhunskih rezultatih slovenskega motošporta in kartinga«, je ob bližajočem se prazniku slovenskega športa povedal Anton Breznik, predsednik Avto-moto zveze Slovenije.

Treniraj z Janom Pancarjem, s Klemnom Gerčarjem, Sašem Kragljem in z drugimi slovenskimi motošportniki in kartisti

AMZS se pridružuje pobudi Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, da se s prazničnim dnevom slovenskega športa poveča zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti. S svojimi motošportniki in kartisti je že v času epidemije novega koronavirusa na svojih digitalnih kanalih objavljal video nasvete za trening v »domači telovadnici«. Športniki so pripravili nekaj vaj, s katerimi lahko vsak dan v letu skrbimo za telesno pripravljenost ter dobro počutje. Te vaje so oziroma bodo še posebej dobrodošle v zimskem času, ko je manj možnosti za zunanjo vadbo. Objavljene so na portalu AMZS Šport (amzs.si/sport) in na AMZS družbenih omrežjih – #TreniramDoma.

Spletna karting dirka na stezi AMZS Vransko

Ob Dnevu slovenskega športa AMZS organizira tudi spletno karting dirko na stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. Predkvalifikacije so se že začele in bodo trajale do srede, 23. septembra 2020, do 12. ure. Finale bo nato zvečer ob 20. uri s prenosom v živo prek Twitcha in Facebooka.

Na najboljše čakajo nagrade:
1. mesto: udeležba na Drift akademiji z Luko Markom Grošljem v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem,
2.-5. mesto: 2 brezplačni vožnji v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju.

Kontakt za dodatne informacije:
Anita Drev
vodja odnosov z javnostmi
Avto-moto zveza Slovenije
Dunajska cesta 128
SI-1000 Ljubljana
tel.: +386(0)1 5305 248
gsm: +386 (0)31 341 592